Narancsbőr elleni program

 2009.03.08. 10:45

 

Ez a szépséghiba egyáltalán nincs korhoz kötve, akár a 15-17 évesek combján, fenekén is felfedezhető. Kialakulásának elsődleges oka ebben az esetben a hormonokban keresendő. Állítólag kiválthatja hormonszennyezett élelmiszer, stressz, a felfokozott élettempó, a dohányzás, az alkohol, a kevés mozgás – hiszen ez a szépséghiba a sovány testalkatú nőknél is előfordul.
 
 

A szakemberek szerint a női test bizonyos részei – comb, fenék, csípő – egész egyszerűen rengeteg zsírt képesek elraktározni, amelytől aztán alig lehet megszabadulni. Amikor a gombostűfejnyi zsírsejtecskék babszem nagyságúra híznak, lelassul a vérkeringés; így csökken a bőr hőmérséklete, ettől anyagcserezavarok lépnek fel, és kialakul a narancsbőr. Pontos statisztikai adatok ugyan nincsenek, de egyes felmérések szerint már a 20-30 éves nők több mint 45 százaléka szenved ebben a szépséghibában, és a kor előrehaladtával ez az arány csak növekszik.

Testformálás
Még a legjobb márkájú speciális, cellulitisz elleni krém, zselé vagy testápoló sem segít, ha elhanyagoljuk a rendszeres testmozgást, vagy pedig nem figyelünk oda étrendünkre.
Nézzük, elsősorban milyen tornagyakorlatokat ajánlanak a szakemberek. Narancsbőr ellen az ún. aerob jellegű gyakorlatok alkalmasak, amelyek segítenek a zsírsejtek leépítésében. Minél vastagabb ugyanis a test zsírrétege, annál jobban láthatóak a csúnya gödröcskék. Kitűnőek a hasat, feneket, csípőt és combot megmozgató speciális tornagyakorlatok, valamint az aerobik. Ma már a legkülönfélébb aerobikgyakorlatok állnak a tornázni vágyók rendelkezésére. Fizikai kondíciónk alapján választhatunk például a dance, a step vagy a kick-boxszal kombinált aerobik között.
Testünk formálását segíti elő a jóga egyik fajtája is, a power yoga, azoknak pedig, akiknek egyszerűen nincs kedvük az aerobikgyakorlatokhoz, 40–60 perces rekreációs sporttevékenységet ajánlanak a szakemberek. Megfelelő a jogging, az úszás, a squash, a kerékpározás vagy a korcsolyázás.
A legfontosabb természetesen a rendszeresség, a heti két-háromszori torna, a mindennapi mozgás, hiszen csak így erősíthetjük, formálhatjuk szebbé a testünket.

Címkék: torna jóga krém mozgás narancsbőr aerobic feszeítő

A bejegyzés trackback címe:

https://wwwviszlatnarancsbor.blog.hu/api/trackback/id/tr24988844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lukrécia80 · http://kozmetikusszalon.hu 2012.05.20. 08:41:26

Ez tényleg igaz, nekem már 17 éves koromban is volt, de amikor épp jó kondiban vagyok akkor eltűnik, néhány kezelést próbáltam már amik felgyorsították a folyamatot kozmetikusszalon.hu/testkezelesek de alapvetően talán a futás a legjobb
süti beállítások módosítása